Det dyker upp i många bloggar.
Det vanliga är att man använder fruktjuice, gelatin och ev. sötning.
Här finns massor med recept.
Det jag fastnade för var ett recept som stack ut lite.
Det innehåller kokosfett.
Från att vara godis blir det genast mycket nyttigare och kan ätas varje dag.
Perfekt att ha i kylen.
Här är originalreceptet.
Chocolate Gelatin Squeres
1 dl kallt vatten
3 msk gelatinpulver
2 dl kakao
2 dl kokosfett
3 msk björksocker
1 msk vaniljpulver
2,5 dl kokande vatten
Blanda gelatinet med det kalla vattnet. Låt svälla.
Lägg i alla ingredienser i en matberedare eller mixer.
Häll i det kokande vattnet sist och mixa på en gång till en slät smet.
Häll upp i en smord form.
Låt stelna i kylen.
Skär i lagom stora bitar.
Raspberry Gelatin Hearts
Istället för kakao använde jag 1 paket frysta ekologiska hallon.
Jag kokade upp hallonen innan och tog lite mindre kokande vatten.
Det går att använda vilken sorts bär eller frukt man vill.
Våga experimentera!
Var köper du gelatinet?
SvaraRaderaGår det lika bra med gelatinblad?
Ser väldigt gott ut.
Jag beställer det här från Iherb!
Radera"For Use in Regular and Dietetic Recipes
Pure Protein
Kosher
Gelatin Dietary Supplement
One Tablespoon Equals One Envelope"
Det går självklart bra med blad också men kan vara lite svårt med mängden. Läste på mina gamla gelatinblad och 2 st blad ska motsvara 1 tsk pulver...
Man får också tänka på att "vanligt" gelatin står bara att det är animaliskt och inte var det kommer ifrån.
Känns säkrare med Great Lakes.
Har aldrig hört talas om gummies tidigare men de ser väldigt goda ut. Ska ta och googla lite :-) Blev de goda förresten?
SvaraRaderaJa, första satsen tog slut på en dag!
RaderaOm man inte är så van med kokosfett får man ta det försiktigt så man inte blir illamående (eller göra utan :) )
Hej, detta ser spännande ut. Måste fråga....om man inte har björksocker hemma....kan man byta ut det mot tex Sukrin?
SvaraRaderaDet går nog alldeles utmärkt!
RaderaDe med choklad behöver sötning men om man använder frukt eller fruktjuice behövs det kanske inte ens.