RECEPT

Eftersom jag äter så naturlig mat som möjligt så använder jag inte så mycket recept. Jag steker i ordning kött, fisk eller fågel och serverar med massa olika grönsaker efter mottot
- ju färggladare desto bättre.
Men jag ska försöka hitta lite recept och skriva upp dem efterhand som jag provar dem.


KÖTTFÄRSLIMPA


1 kg köttfärs ( gärna blandad med hjärta och lever)
2 st äggulor
2 msk dijonsenap
1 dl benbuljong
1 msk husk
1 st hackad lök
1 dl hackade färska örter
salt och peppar
2 pkt bacon

Sätt ungen på 175 grader.
Blanda äggulor, senap, buljong och husk. Låt svälla 5 min.
Blanda i lök, örter och köttfärsen.
Lägg ut baconskivorna tätt på ett bakplåtspapper. Klicka ut smeten på baconskivorna.
Rulla ihop limpan. Lägg i en ugnsform.
Grädda 60 -90 min. Baconet ska få färg och bli krispigt.
Låt svalna lite innan den skärs upp.


VITLÖKSSPÄCKAD LAMMSTEK


1 -2 kg lammstek
vilöksklyftor
färska örter
salt och peppar

Sätt ugnen på 125 grader.
Skär små hål i fettkappan på steken. Pressa ner vitlöksklyftor och örter i hålen.
Bryn steken i kokosfett i en stekpanna så att den får fin färg runt om.
Lägg över steken i en ugnsfast form.
Låt gå färdigt i ugnen tills innertemperaturen når 58 grader.
Låt steken vila innan den skärs upp.


PLANTAIN LASAGNE


1 kg lammfärs                      1 dl rött vin
5 vitlöksklyftor                      5 st tomater (kan bytas mot pumpa)
1 st lök                                 6 st kokbananer
1 dl buljong                           8 st äggulor
färsk spenat

Sätt ugnen på 175 grader. Stek köttfärsen i kokosfett. Hacka lök, tomater och vitlök och låt steka med köttfärsen. Ha i buljong och vin. Låt koka ihop ca 15 min. Ställ och vila.
Skär bananerna i långa skivor. Stek skivorna i kokosfett, ca 2 min på varje sida.
Vispa sönder 4 äggulor och häll i en ugnssäker form. Grädda i ugnen ca 6 min.
Varva köttfärssås, färsk spenat och bananer. Avsluta med ett lager bananer.
Grädda i ugnen 45 min.
Vispa sönder 4 äggulor och häll över lasagnen. Grädda ca 6 min. Låt lasagnen vila lite innan servering. Servera med en krispig sallad.
(inspiration till receptet har jag fått från thepaleomom.com)




HJORTSTEK MED SMAK AV KAFFE OCH ANIS


1 kg hjortstek ( el annat viltkött)
5 dl vatten
2 dl kaffe
1 st lök
1 st morot
1 stk hel anis
salt och peppar

Salta och peppra steken ordentligt runt om. Stek i smör eller kokosolja tills den fått en fin gyllenbrun yta. Lägg steken i en stor kastrull eller gryta. Häll över vatten, kaffe och aniskryddan. Skär lök och morot i grova bitar och lägg i grytan. Låt puttra i ca 1 timme (innertemperatur 60 grader) under lock. Vänd steken någon gång.
Skyn som steken kokat i är god att sila och krydda upp till en sås.
(inspiration till receptet har jag fått från recept.nu)


SÖTPOTATISPYTT


1 st sötpotatis
1 st lök
150g kött (valfritt)
75g färsk spenat
färsk bladpersilja
salt och peppar
kokosfett

Skala och skär sötpotatisen i bitar. Ju mindre bitar desto snabbare blir den genomlagad ( går tom att riva den). Stek sötpotatisbitarna i kokosfett. Se till att de blir mjuka, ca 10 min. Hacka lök och ha i stekpannan. Strimla köttet, eller använd köttfärs och lägg i pannan. Stek tills köttet är genomstekt och löken fått en fin färg. Ha i spenat och persilja och stek tills de mjuknat. Smaka av med salt och peppar.


DUBBELMARINERAD LAMMROSTBIFF


750g lammrostbiff
Marinad 1:                                                 Marinad 2:
1/2 dl olivolja                                            1/2 dl vitvinsvinäger
3 st pressade vitlökar                                1/2 dl vatten
hackad ingefära                                         1 dl olivolja
rosmarin                                                    hackad persilja
salt, peppar                                                salt, peppar

Blanda ihop ingredienserna till den första marinaden . Lägg lammrostbiffarna i en plastpåse och slå över marinaden. Låt vila i minst 2 timmar. Bryn lammrostbiffarna, på båda sidorna, så att de får en vacker stekyta. Lägg i ugnssäker form. Stek i ugn, 175 grader, till en innertempratur på 60 grader.
Slå in köttet i aluminiumfolie och låt svalna. Blanda ihop ingredienserna till den andra marinaden.
Skär köttet i tunna skivor. Lägg i en form eller plastpåse. Häll över marinaden. Låt vila i minst två timmar eller helst över natten. Serveras kallt med en god sallad. Blir supermört och mjukt.

CURRYLAMM


1,5kg lammbog                                          4 msk curry
2 st gul lök                                                 1 msk gurkmeja
2 st morötter                                               1/2 purjo
1 bit rotselleri            
5 dl buljong (helst av ben)                        

Skär lammbogen i bitar. Stek bitarna runt om i cocosfett och lägg i en stor gryta. Hacka lök. Tärna morot och selleri. Låt lök, morot och selleri steka med i grytan. Häll i kryddor. Häll i buljongen och fyll på med ytterligare vatten tills kött och grönsaker nästan täcks. Låt koka i minst 45 minuter. Lägg i purjo. Låt koka ytterligare 15 minuter. Servera med broccoli.

KÖTTFÄRSSÅS


1,5 kg köttfärs ( lamm, älg, kalv)                      800g passerade tomater (el. pumpa)
15 st kycklinghjärta                                           2 dl buljong ( helst benbuljong)
3 st kyckling lever                                             2 msk dijonsenap
1 st gul lök                                                         oergano, salt och peppar
1 st röd lök                                                        
4 klyftor vitlök                                                  

Kör hjärta och lever i mixer till en jämn smet. Blanda med köttfärsen. Stek färsen i omgångar och häll i en stor kastrull. Hacka löken och bryn lätt tills den mjuknar. Ha i löken och alla andra ingredienserna. Låt koka upp och småputtra i ca 15 min. Smaka av med oregano, salt och peppar. Servera med kokt broccoli och en stor sallad.




   KYCKLINGBURGARE


750g kycklinglårfilé
2 st kycklinglever
1st gul lök
1st morot
2 st vitlöksklyftor
2 st äggulor
2 msk curry
2 msk gurkmeja
1 dl hackad persilja
salt och peppar
Mixa kycklingfiléerna och levern till färs. Riv moroten och pressa ur vätskan. Hacka lök och vitlök. Blanda ihop med resten av ingredienserna till en tjock smet. Forma till burgare i valfri storlek.
OBS! Smeten är väldigt kladdig, men den ska vara så. Burgarna håller ihop bra när man steker och blir saftiga och goda.


TUNNA REVBEN


ca 1 kg tunna revben
vitlök
ingefära
salt och peppar

Gnid in kryddorna. Lägg köttbiten, med sensidan upp, på en plåt med bakplåtspapper. Grilla i ugnen 30 min, 175 grader. Vänd köttet och grilla ytterligare i 45 minuter. Sätt igång och gnag.
                                


HALVERAD KYCKLING


1 st hel kyckling, färsk eller helt tinad
olvolja
3 klyftor vitlök
1 cm ingefära
1 st citron, ekologisk
rosmarin, helst färsk
salt och peppar

Dela kycklingen i två delar. Lägg bitarna med skinnsidorna uppåt på en smord ugnsform. Hacka vitlök, ingefära och rosmarin.  Blanda ihop olja, vitlök, ingefära, rosmarin, saft från citronen, salt och peppar. Häll marinaden över kycklingen. Låt marineras i minst en timme ( helst över natten).
Stek i ugnen 10 min, 250 grader. Vänd på delarna och stek 10 min, 250 grader. Vänd igen och stek klart i 50 min, 175 grader.



 BACON KÖTTBULLAR



750 g nöt- eller blandfärs
2 st äggulor
1 st riven lök
1 paket bacon
rikligt med hackad persilja
salt och peppar

Börja med att strimla baconet och stek det krispigt. Ställ åt sidan så att det får svalna.
Vispa upp äggulorna i en bunke. Tillsätt den rivna löken. Smula i köttfärsen och ha i baconet.
Lägg i örter, salt och peppar. Blanda ihop alla ingredienser och forma till bullar i varfri storlek.
Lägg köttbullarna på en plåt med bakplåtspapper ( inte lika kladdig plåt efter och stänker mindre i ugnen). Baka i ugnen 15 -20 min i 250 grader.


BENBULJONG


Täck botten av en stor kastrull med ben. Det kan vara ben som blivit över vid middagen som fläskkotlett, kycklingskrov, lammstek, mm. Frysta märgben är annars billigt och bra.
Fyll på med vatten. Håll i några msk äppelcidervinäger och låt stå några timmar. Vinägern hjälper till att dra ut mineraler ur benen. Låt buljongen koka upp och dra sedan ner värmen till det lägsta. Låt småputtra i ca 10 timmar. Perfekt att göra över natten. Ta ur benen. Se till att all märg har lossnat, pilla annars lite lätt med en kniv. Sila buljongen så inga små benbitar är kvar och häll upp i tillbringare. Perfekt till soppor mm.



BEARNAISESÅS


250 g smör
2 schalottenlökar, hackade
2 tsk dragon el en färsk kvist
4 vitpepparkorn
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vatten
3 äggulor

Smält smöret och ställ åt sidan. Koka vatten, vinäger, lök, dragon och pepparkorn tills det reducerats till halva mängden. Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten. Vispa i äggulorna och vispa tills det tjocknar. Tag av kastrullen från vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret under omrörning. Stö över lite persilja. Underbart god sås som passar till det mesta.

OXSVANSSOPPA

1 kg oxsvans
2 st lagerblad
5 st vitpepparkorn
1/2 st purjolök
3 st vitlöksklyftor
4 st vitkålsblad
3 st morötter
3 msk tomatpuré
kryddor

Bryn oxsvansbitarna och lägg i en stor kastrull. Fyll på med vatten tills de nästan täcks.
Lägg i lagerblad och vitpepparkorn. Koka upp. Låt småputtra i 2-4 timmar.
Tag upp oxsvansbitarna och låt svalna något. Plocka bort alla benbitar och strimla köttet.
Sila buljongen och häll tillbaka i kastrullen.
Hacka grönsakerna och låt koka i buljongen i ca 10 min.
Lägg i det strimlade köttet och smaka av med tomatpuré och valfria kryddor
(jag använde salt, peppar, kelp, oregano och timjan).

FÄRGSTARK FISKSOPPA


1/2 st purjo                        5 dl fiskbuljong              
1 st rödlök                         2,5 dl vitt vin
4 st vitlöksklyftor             1 pkt saffran
100g broccoli                    400 g torsk
250g skalade räkor           400 g lax

Hacka lök, purjo och vitlök. Stek i kokosfett tills de mjuknar men låt de ej ta färg.  Ha i broccoli. Häll i buljong, vin och saffran. Koka upp och låt puttra i 10 min. Skär fisken i tärningar och ha i dem soppan. Rör om någon gång och låt fisken bli varm, ca 5 minuter. Häll upp soppan och dekorera med räkor (rikligt).


 KÖTTFÄRSSOPPA


1 st rödlök
10 cm purjo
3 st vitlöksklyftor
3 st morötter
vitkål
5 dl buljong ( helst benbuljong)
salt och peppar
100g köttfärs

Hacka rödlök, purjo och vitlök. Fräs på löken i cocosfett i en kastrull. Hacka morötter och vitkål. Låt fräsa med i någon minut. Tillsätt buljongen. Låt koka upp. Tillsätt köttfärs. Låt koka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

 

BROCCOLI- OCH GRÖNKÅLSSOPPA


250 g fryst eller färsk broccoli
100g fryst grönkål
1 st lök, hackad
5 dl buljong (helst benbuljong)
svartpeppar
1/2 dl cocosmjölk

Lägg broccolin i en kastrull och slå på buljongen. Låt koka i 25 - 20 min, tills broccolin är alldeles mjuk och mosig. Lägg i grönkålen och löken, låt koka ett par minuter till.
Drag av kastrullen från plattan och mixa soppan slät med en stavmixer. Ställ tillbaka soppan på värmning och ha i cocosmjölken, samt krydda med svartpeppar.


5- MINUTERS COLESLAW


Vitkål
Majonnäs
Grov dijonsenap ( el annan osötad senap)
salt och peppar

Riv önskad mängd vitkål med osthyvel. Knåda strimlorna tills de är blanka och saftiga.
Tillsätt majonnäs och senap och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Enkelt, snabbt och gott. Perfekt till hamburgare och grillat.


TACOKRYDDA


3 msk salt
2 msk lökpulver
2 msk vitlökspulver
2 msk spiskummin
2 msk gurkmeja
(4 msk paprikapulver)

Har provat massor av olika kryddblandningar och den här är verkligen god. Man kan självklart justera receptet efter sin egen smak. Det här receptet tycker mina barn om och är alltså inte så starkt.
Om du vill ha mera hetta tillsätt chili och cayenne, om du tål det.

SUPERENKEL SYLT


2 förpackningar frysta bär (500g)
2 st gelatinblad
2 tsk limejuice
(1 krm stevia)

Lägg gelainbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp bären i en kastrull.
Tillsätt limejuice och ev stevia. Smält ner gelatinbladen och rör om ordentligt.
Låt svalna något och häll upp i en burk. Stelnar i kylen när den blivit riktigt kall.
Det går självklart att ta vilken sorts bär man vill, även färska.
Mina barn brukar äta sylten som mellanmål eller efterrätt med riven kokos på. 

BÄRGRÖT


1 msk kokosfett
2 dl frusna bär
1 msk kakao
1 dl kokosflingor

Koka ihop allt till en gröt.
Är god att äta som den är men min dotter älskar att ha bovetepuffar och honung på.

VANILJPUDDING

100 g smör (eller ghee)
100 g kokosfett
10 st äggulor
1 tsk vaniljpulver
valfri sötning (t.e.x. björksocker el. honung)
2 st gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Mixa ihop de andra ingredienserna i en matberedare.
Smält gelatinet med några droppar vatten i en kastrull.
Häll i gelatinet i smeten medans matberedaren är igång. 
Låt gå i några minuter tills smeten är alldeles len (kan lätt bli grynig annars).
Häll upp i glas. Låt stelna i kylen i några timmar.



Här kommer lite andra recept som innehåller nötter , frön och lite mer kolhydrater. Det är inget jag äter till vardags. Jag bakar en del till mina barn och äter ibland något vid festliga tillfällen.




CHOKLADPUDDING



1 burk kokosmjölk (helst extra creamy)
4 msk kakaopulver
1 mogen banan
2,5 msk gelatinpulver

Lös upp gelatinpulvret i 1 dl kallt vatten. Låt svälla.
Mixa ihop de övriga ingredienserna till en len smet.
Värm chokladsmeten i en kastrull. Häll i gelatinet och rör om till det löser sig.
Häll i en form och ställ in i kylen i några timmar.
Här har jag skurit ut hjärtan med en pepparkaksform och ringlat över smält choklad.




BANAN- OCH CHOKLADMUFFINS

3 små bananer
6 st ägg
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 msk kakao

Lägg i alla ingredienser i en mixer och mixa till en len smet.
Häll upp i formar.
Jag använde bullformar och det blev 18 st.
Har även använt muffinsformar och då blev de 7 st.
Grädda i 200 grader i ca 15 min.

BANANPANNKAKA



2 st ägg
1 banan
1 dl mandelmjöl
1 dl cocosmjölk
1 tsk vaniljpulver (ej sockrat)
1 tsk kardemumma
1 tsk husk

Mosa bananen. Vispa upp äggen i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna.
Låt svälla i 10 min.
Stek pannkakor i valfri storlek på medelstark värme. Smeten räcker till fyra små pannkakor, som på bilden. Barnens favorit.

MATMUFFINS, 12 ST

4 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
4 st ägg
2 st morötter
1 pkt bacon
2 msk koksfett, smält

Klipp baconet i små bitar och stek knaprigt i kokosfett. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en bunke. Knäck i 4 st ägg. Riv morötterna och ha i bunken. Ha i det avsvalnade baconet och kokosfettet, rör om smeten så att allt blandas (blir ganska tjock mer som en deg). Klicka ut i muffinsformar eller muffinsplåt. Grädda i 200 grader, 15 minuter.
Perfekt som matsäck till barnen.


ISIGA BLÅBÄR


1,5 dl frusna blåbär
0,5 dl flagad mandel
0,5 dl kokosmjölk
3 msk kokosflingor
Blanda ihop allt och låt stå och vila i ca 10 minuter (annars blir det väldigt hårt och kallt att äta).
Passar perfekt till efterrätt eller mellanmål.


MINTKLADDKAKA


200g smör
200g 70 % choklad med mintsmak
4 st ägg
1 tsk vaniljpulver

Bryt ner chokladen i en kastrull och klicka ner smöret. Värm tills smör och choklad smält, rör om under tiden. Låt chokladsmeten svalna något. Separera äggen. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna tillsammans med vaniljpulvret. Rör ner chokladsmeten i gulorna och vänd sedan i äggviteskummet. Häll i smeten i en ugnssäker form. Grädda i 150 grader i ca 20 minuter. Låt svalna innan ni äter den. Blir fluffig och smälter i munnen. Är lagom till 8 personer-

PINNGLASS


1/2 banan
2 cm tjock ananas skiva
2 msk pressad citron/lime
2 msk vatten

Sär ner banan och ananas i mindre bitar och lägg dem i en mixer. Häll i citron och vatten. Mixa till en jämn smet. Häll i glassformar.  Låt stå i frysen minst 3 timmar.
Räcker till 4 st glassar.
Det går att byta ut mot massa olika frukter och bär. Se till att välja saftiga sorter som tex jordgubbar, melon, hallon, körsbär, passionsfrukt mm. Det är bara att experimentera.


JORDGUBBSPAJ


1/2 liter jordgubbar
citronzest
75 gram smör
1 1/2 dl mandelmjöl/ riven mandel
ev. sukrin

Rensa, tvätta och skär ner jordgubbarna i mindre bitar. Smörj en ugnsform. Häll i jordgubbarna och riv citronzest över dem. Blanda smör ( rumsvarmt, ej smält) och mandel till en smuldeg. Söta ev. med lite sukrin. Strö smuldegen över jordgubbarna. Grädda 25 minuter, 225 grader.



KOKOSKAKA


3 ägg
3 dl kokosmjöl
1/2 dl hett vatten
2 msk honung
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver ( ej socker)
mandelmjöl och/eller riven kokos till formen

Vispa äggen pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna. Vispa till en jämn smet. Häll i smeten i en
" bröad" form. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 min, 200 grader.


SOCKERKAKA / TÅRTBOTTEN


2 ägg
2 bananer
2 dl kokosmjöl el. bovetemjöl ( mjöl av en ört)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver ( ej socker)
1 tsk kardemumma
1msk kokosfett

Vispa upp äggen i en bunke. Mosa bananerna och ha i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och ha i smeten. Blanda ihop alla ingredienser. Häll uppsmeten i en sockerkaksform.
Grädda 15 minuter, 200 grader.
Perfekt till sommarens och skolavslutningarnas tårtor.


PALEO BOLLAR, 20 ST



5 dadlar
5 katrinplommon
1/2 dl gojibär
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl cashew nötter
1/2 dl solrosfrön
1 msk linfrön
1 msk kakao
2 msk cocosfett
cocosflingor ( att rulla i).

Lägg katrinplommon och gojibär i blöt. Hacka dadlar, cashew nötter och katrinplommon. Smält cocosfettet. Blanda ihop alla ingredienser. Rulla i cocos.


BÄREFTERRÄTT

Kokossmul:
2 st ägg
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
2 dl kokosmjöl
valfria bär
kanel eller kardemumma

Blanda ihop smeten till smulet. Stek i kokosfett. Rör lätt och låt smulorna få en fin färg.
Lägg upp valfria bär. Strö över smulet. Pudra över kanel eller kardemumma.
Perfekt även till frukost och mellanmål.

MUFFINS


2 ägg
1/2 dl rumstempererat cocosfett
1 msk honung
1 1/2 dl mandelmjöl
1 dl cacao
1 tsk bikarbonat
1 tsk husk

Vispa äggen och blanda ihop alla ingredienserna. Låt vila 5 min. Häll i smeten i muffinsformar. Grädda 8 min i 175 grader. Servera med bär och grädde (frivilligt). Blir ca 8 st


COCOS- OCH CHOKLAD PANNACOTTA




500g Extra creamy Cocosmjölk
3 tsk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 gelatinblad.

Lägg gelatinbladen i blöt. Blanda ihop resten av ingredienserna och värm, ej koka. Låt gelatinet smälta ner. Blanda. Häll i glas eller formar. Låt stå minst 2 timmar i kylen. Servera med bär ovh ev. vispad grädde.


PEPPARKAKOR



3 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda (kanel, ingefära, kryddnejlika, pomeransskal, kryddpeppar, kardemumma)
100 g ghee el smör
3 st äggvitor
1 krm stevia
Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smör och äggvita. Knåda ihop till en deg. Kavla ut degen tunt, mellan två bakplåtspapper (fastnar väldigt lätt på kaveln annars).
Tag ut figurer med mått eller skär i fyrkanter.
Grädda i 35 - 40 min, 125 grader ( torkas som skorpor ungefär).
Låt svalna. Förvara i papperspåse eller plåtburk.
Blir ca 60 st.

SAFFRANSBULLAR

4 st ägg
1/2 krm stevia
50g ghee eller smör
1 dl kokosmjölk
0,5g saffran
1 dl kokosmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
gojibär

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och stevia. Blanda i smör, kokosmjölk och saffran i äggsmeten och rör om. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en kladdig deg.
Låt svälla i ca 15 min. Degen är sedan mindre kladdig och håller ihop lite bättre. Forma till bullar (om man har riktigt bra tålamod så går det att göra riktiga lussekatter). Stick ner gojibär och pensla med äggvita. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 15 minuter.



8 kommentarer:

  1. Oj vilka bra recept! Jag lagade lammgrytan igår och den blev jättegod. Hjortsteken och lammrostbiffen måste jag bara testa någon gång.
    mvh Siv

    SvaraRadera
  2. Tack för inspirerande recept. Nu ska här lagas god mat/Ken

    SvaraRadera
  3. Massa insperation här...

    Lennart

    SvaraRadera
  4. Nu har jag också kokat benbuljong!
    Hade sparat ben från fläskkotletter och tunna revben.
    Det som är lite roligt är att allt blev till gelé.
    Jag blev lite paff först, men det finns ju buljongtärningar att köpa som är i geléform så det spelar nog ingen roll.

    Mvh Siv

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det händer mig hela tiden. Om man använder fläskben får man med mycket gelatin och buljongen blir alltid till gelé. Men även om man använder andra sorts ben och tar med leder så kan man få till gelé.
      Det är bara bra och ska då innehålla gukosamin, som är väldigt bra för att hålla lederna smidiga. Finns även som kosttillskott.

      Radera
  5. Hej! Vilka är era favoritrecept, med tanke på barnen? Många av recepten såg annorlunda och roliga ut, tack för att du delar med dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går åt mycket köttfärs hos oss! Köttbullar, tacos, köttfärslimpa, hamburgare och benbuljongsoppa är stående favoriter. Till helgen äter vi ofta kött i form av lamm eller tunna revben. Både barnen och min sambo äter då sötpotatis eller t.o.m. vanlig potatis. Barnen brukar också vilja ha korv lite då och då. De får då en korv med så mycket kött som möjligt(beroende på vad vi hittar) och svensk kött.

      Radera
    2. Vi äter också mycket fisk, kände att det inte lät som det :) Det blir ofta makrill el. sill till lunch och lax ett par gånger i veckan till middag!
      Barnen älskar räkor och vill ofta ha det till fredagsmys.

      Radera