Jag vet inte vad som hände men idag hade jag plötsligt bakat tre
sorters bakverk -mitt i veckan.
Min dotter ville ha syltkakor till sin skolutflykt men jag hade ingen sylt
eller bär hemma.
Jag experimenterade lite och fick ihop några torra, men goda kakor.
Hon blev nöjd.
Sandkakor (15st):
1/2 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl sesammjöl
100g smör
1/2 dl björksocker
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
Smält smöret och blanda i björksockret.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Häll över smörblandningen.
Blanda ihop till en deg.
Rulla ca 15 st bollar och lägg på en pappersklädd bakplåt.
Grädda i 15 min, 175 grader.
Min son tål inte nötter och kunde inte smaka kakorna.
Han ville att jag skulle göra chokladmuffins istället och så blev det visst.
Han åt t.o.m upp hälften innan jag hann ta ett kort.
Kladdkakemuffins (9 st):
75g smör
1/2 dl björksocker
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
2 st ägg
Separera äggen i två bunkar.
Vispa vitan fluffig.
Rör gulorna med vaniljpulver och kakao.
Smält smöret och blanda i björksockret.
Blanda ihop allt till en luftig smet.
Häll i muffinsformar.
Grädda i 15 min, 200 grader.
Sedan hade jag köpt hem matbananer till "smörgåskex".
När jag ändå var igång passade jag på att göra dem med.
Matbananskex
2 st matbananer
1 dl kokosfett
1 msk brödkrydda
Havssalt
Skär matbananerna i bitar och lägg i en matberedare.
Smält kokosfettet och häll i.
Ha i brödkrydda och salt.
Kör matberedaren i någon minut tills det blivit en krämig massa.
Bred ut på pappersklädd bakplåt.
Baka i ugnen, 150 grader.
Tag ut och skär i rutor efter tio min.
Baka ytterligare ca 45 minuter.
(receptet kommer här ifrån)
Oj vad mycket gott!
SvaraRaderaFör mig har det blivit pofiberbullar och bananpankakor till barnbarnen i helgen.
mvh Siv
Det var då inte lite du fick till på en enda dag!
SvaraRadera