tisdag 21 maj 2013

KORVSTOPPNING



Idag har vi stoppat korv och det var verkligen inte enkelt.

Vi använde:
500g lammfärs                    vitlök
500g vildsvinsfärs               rödlök
100g späck                         salt och peppar
färsk dragon                       benbuljong
färsk basilika                      fjälster

Först malde vi späcket och blandade det med köttfärsen.
Sedan hackade vi örterna, rev rödlöken och pressade några klyftor vitlök.
Vi blandade ihop allt noga, saltade och pepprade och spädde smeten med benbuljong tills
den var ganska lös men ändå hängde ihop.
Vi provstekte en bit av smeten för att känna att den smakade gott.


Sedan sköljde vi noga igenom fjälstren och trädde upp dem på korvstoppningshornet.
Vi började att köra fram färsen tills hela hornet var fyllt och knöt en knut på fjälstret så
nära som möjligt, för att inte få luftfickor.
Sedan gjorde vi en lång, lös korv och knöt av den till lagom stora korvar.


Det var lite trixigt och det blev lite ojämna korvar, men det gick ändå helt ok.



Korvarna fick ligga och vila lite sedan fick de sjuda i saltat vatten i ca 20 min.

4 kommentarer:

  1. Aah va roligt. Ligger på min "ska göra"-lista denna sommar. Kanske inte helt rätt årstid om man ser till bakterietillväxten, men man MÅSTE ju inte göra det när det är +30°C. :-)
    Älskar din blogg!! Avskyr benbuljong. Varför har du inga grönsaker när du kokar den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Naturell benbuljong har jag som bas till soppor och i köttfärsrätter mm. Jag brukar också koka en sats med grönsaker i (rödbeta, morot, lök, rödkål, selleri), som jag silar efteråt. Den blir underbart röd och smakar riktigt gott. Den dricker jag en kopp av nästan varje dag.

      Radera
  2. Egen korv har jag aldrig varit med och gjort men jag har smakat god sådan. Hoppas korven blev till belåtenhet!

    SvaraRadera
  3. Oj vilket tålamod du har!
    Det där skulle jag aldrig ge mig på.

    Mvh Siv

    SvaraRadera