I Norge får tydligen alla barn fortfarande torskleverolja.
Så var det även i Sverige innan det ersattes av AD-droppar.
Idag har man dessutom tagit bort A-vitamin från dropparna och de har
blivit D-droppar istället.
D-vitamin är otroligt viktigt (har skrivit om det innan ) men torskleverolja
innehåller även A- och E-vitamin.
Torskleverolja är också extremt rik på omega3.
Till skillnad från vegetarisk omega3 (alpha-linoleic acid ,ALA) så innehåller
fiskleverolja eicosapentaenoic acid (EPA) och docohexaenoic acid (DHA).
EPA och DHA är den formen av omega 3 som kroppen använder.
ALA kan omvandlas av kroppen till EPA och DHA, men processen är väldigt ineffektiv.
Förutom extra D -vitamin över vintern så är torskleverolja det enda kostillskottet vi tar i vår familj numera.
Den där minns jag från bardomen. Säkert bra men hemsk smak. Skulle aldrig klara av att äta det igen tyvärr. Kanske för många minnen.
SvaraRaderaMed vänlig hälsning Siv
Just den här oljan smakar citron. Till och med barnen gillar den.
Radera// Anders
Torskleverolja har jag aldrig smakat men däremot har jag ätit kokt torsklever och det är jättegott!
SvaraRaderaDet lät som en riktig delikatess.
RaderaÅt du det på restaurang eller var fick du tag på den?