torsdag 10 oktober 2013

KUNG GUSTAF

Jag äter väldigt mycket makrill på burk.
På senare tid har jag även fått upp ögonen för sardiner.

Kung Gustafs lättrökta sardiner kommer jag t.o.m. ihåg från när jag vad liten.
Då åt jag dem på en knäckemacka såklart.
Nu gör jag ofta en sallad på babyspetat, avokado, paprika och sardiner eller gör
en omelett med sardiner i eller till.

Sardiner innehåller mycket omega3 och vitaminerna A, D, och E.
De liknar makrill en hel del både i smak och näringsmässigt.
Men eftersom sardiner är så små så är filéerna hela och har skinnet kvar.
I skinn finns mycket näring!




3 kommentarer:

  1. Hej

    Jag provade Kung Gustavs för några år sedan men tyckte inte om dom. Efter att ha kollat på webben såg jag man numera använder brissling, dvs skarpsill istället för sardiner.

    Vet inte om det har någon betydelse men jag föredrar i allafall smaken på 'riktiga' sardiner från Spanien/Portugal.

    SvaraRadera
  2. Sardiner i tomatsås på hårdbröd är toppengott tycker jag. Det är länge sedan jag åt det sist och nu ska jag köpa det eftersom jag blev påmind om dem. Har testat två olika recept på fröknäcke de senaste veckorna och det "brödet" passar nog perfekt att äta till sardinerna. Men det funkar nog inte att mosa filéerna på samma sätt som jag brukade göra på hårdbröd. Fröknäcket är tunt och väldigt sprött men gott!

    SvaraRadera
  3. Sardiner på hårdbröd är en klassiker :) men att ha i sallad är supergott & det alternativet väljer jag nu.

    SvaraRadera