fredag 2 augusti 2013

5 GRAM SOCKER


De här båda bakverken innehåller 5 g socker var!

"LCHF muffin"
Ägg, ghee, mörk choklad(85%), vaniljpulver, kokosgrädde, rivet citronskal och jordgubbe.



Mariekex
Vetemjöl, socker, delvis härdat vegetabiliskt fett, invertsockersirap, bakpulver (E503,
E500), salt, aromämnen, mjölbehandlingsmedel (E223).
(nedersta bilden kommer från silverstedt.blogg.se)

14 kommentarer:

  1. Det översta bakverket ser utan tvekan godast ut!

    SvaraRadera
  2. Jag är helt såld på en 92% choklad från vivani som säljs på coop här. Ser jättehärligt ut!

    SvaraRadera
  3. Jag har nästan slutat med mörk choklad, eftersom jag ligger under 2 %, och bara ätit lite bär från trädgården, men jag har länkat till detta, för att få mina kolhydratkamrater att haja läget ;) Hur ser du på de nya rönen om MSbehandling som jag hörde om på TV? Har du hunnit sätta dig in i detta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag antar att det är stamcellstransplantation som du menar. Det fungerar tydligen främst på de som har en väldigt aggressiv form av MS med många skov. Det låter jättepositivt. De blir väldigt sjuka snabbt och det låter underbart att de kan få hjälp och kanske t.o.m. slippa sjukdomen för alltid. Det är självklart massor med risker och dödligheten är 1 på 100... Men om man är riktigt dålig så är det nog många som är villiga att ta den risken.

      Jag har sekundär progressiv MS så jag håller mig till min kostplan och blir fortfarande bättre.

      Jag ligger också på 1-2% och har fått lov att skippa chokladen. Ibland kan några bitar 85% slinka ner och då ser jag till att äta extra mycket fett den dagen så energiprocenten ändå blir rätt.

      Radera
  4. Att ett litet torrt och smuligt kex kan innehålla 5g kolhydrater är det nog inte många som tänker på.
    Sedan är det nog inte många som äter ett. Oftast tar man en hel näve....

    Med vänlig hälsning Siv

    SvaraRadera
  5. Den choklad jag nämde har bara 10 gr kh per chokladkaka (80 gram tror jag) så en gram per ruta. Det är nog mest fett i den, men ja, kolhydrater också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter perfekt! Har testat deras 80% (tror jag det var)Ska kolla på coop om de har den här.

      Radera
    2. Det är den godaste >90% jag har hittat och jag har prova många (en kul grej mellan mig och min pappa). Jag tror kakaon dom använder är mer mild än tex Lindts 90% som jag bara tycker är besk.

      Radera
  6. Har ni andra funderat på att skapa något forum-liknande för oss med MS som äter paleo/lchf? Vi verkar vara några stycket och det vore väldigt värdefullt att utbyta erfarenheter, men jag vet inte hur mycket alla orkar eller är intresserade?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det vore spännande!

      Är med på ett forum på facebook för personer med MS. Det blir mest prat om bromsmediciner men ibland kan jag få in lite diskussioner om kost :)

      Gruppen jag pratar om är https://www.facebook.com/groups/MSsweden/?hc_location=stream
      så de som har facebook kan gärna gå med där.

      Det går ju alltid att skapa en annan grupp som tex.
      "Vi med MS som äter paleo/LCHF"

      Radera
    2. Ja det vore en bra ide tycker jag. Skulle gärna utbyta erfarenheter, saker man läser osv med andra i samma situation.

      Radera
    3. Jag går mer och mer mot ett beslut att jag kommer att avstå från bromsmediciner även om min MS blir sämre så det är jag inte så intresserad av och stamcellsbehandling känns ju jäkligt brutalt. Isolerad under ett år därför att de slår ut immunförvaret innan transplantationen?

      Tycker den mest intressanta medicinska behandlingen är parasiter, skulle vilja läsa mer om det. Låter som tanken är att det ska funka som en slags diversion av immunsystemet, dvs jobba på yttre hot istället för att attackera kroppen.

      Radera
  7. Recept Maria? Ser SÅ god ut! Kan inte hitta någon muffins med ghee .......
    //Trippelmormor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Muffins:

      200g ghee
      200g mörkchoklad
      4 st ägg
      1 tsk vaniljpulver

      Vispa äggulor och äggvitor för sig i olika bunkar.
      Smält och rör ihop ghee och chokladen.
      Rör ihop äggula, choklad blandningen och vanilj. Vänd i äggvitan. Grädda i ca 15 min, 150grader.

      Låt muffinsen svalna helt innan kokosgrädden (uppvispad kokosgrädde)läggs på. Riv över citroncest och ev. färska bär.

      Radera