onsdag 11 december 2013

KOKOSYOGHURT

Det här behövs för att göra en supergod och mjölkfri yoghurt:
500ml kokosmjölk
1 msk kokosfett
1-2 st gelatinblad
1 kapsel probiotika


Börja med att värma upp kokosmjölken och kokosfettet i en kastrull. 
Dra av kastrullen från plattan.
Lägg i gelatinbladen och låt de smälta. Blanda väl.
Använd en termometer och blanda i probiotikan när temperaturen är 42-43 grader.
(absolut inte varmare, då dör bakterierna )


Häll upp yoghurten i rena burkar.
Slå in i handdukar och ställ in i ugnen.
Låt stå ca ett dygn i ugnen. 
Ingen värme i ugnen behövs, bara ugnslampan är tänd räcker.
Låt sedan stå i kylen i några timmar innan den äts.


Om yoghurten äts naturell smakar den lite kokos.
Min favorit är med frysta blåbär och kanel. Det smakar då som helt vanlig yoghurt.




3 kommentarer:

  1. Vilket bra recept! Saknar yoghurt nu när jag äter mer paleo och undviker mejerier.

    SvaraRadera
  2. Jag har Probi Frisk tuggtabletter. Tror du det går att använda dem istället för kapslar med probiotika?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet faktiskt inte. Du kan ju prova att mortla sönder dem till ett pulver. Det kanske fungerar. Värt att prova :)

      Radera